Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El govern espanyol concedeix prop de 75 milions a Catalunya per a la rebaixa del preu del transport públic

L'import cobreix el 30% del descompte aplicat en mitjans que són competència d'altres administracions

|

- Publicitat -

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha concedit 74,9 milions a la Generalitat i a entitats locals per rebaixar el preu del transport públic fins a un 50% per a viatgers habituals el 2023. Concretament, ha atorgat 29,7 milions a entitats locals i 45,1 a la Generalitat.

Publicitat

En total, el govern espanyol ha abonat 326,5 milions a tot l’Estat en aquestes ajudes directes per reduir a la meitat el preu dels abonaments i títols multiviatges de transport públic col·lectiu de la seva competència durant sis mesos des de l’1 de febrer com a màxim. L’import es destina a cobrir el 30% del descompte a les administracions que hagin accedit a aplicar la rebaixa del 50% i que hagin acceptat assumir l’altre 20% a càrrec dels seus pressupostos.

Segons ha explicat el Mitma en un comunicat, les subvencions directes s’han calculat en proporció dels ingressos deixats de percebre per la venda d’abonaments o títols multiviatge que estiguin rebaixats a la meitat. Les comunitats autònomes hauran rebut 209 milions i les ciutats autònomes i entitats locals 117.

Els imports es calculen a partir de la informació comunicada per les autoritats locals i autonòmiques sobre a quins títols s’aplicarà i adjuntant una declaració responsable del percentatge estimat de la facturació que calculen que deixarà d’ingressar durant el 2023.

El Ministeri va publicar la resolució provisional de la concessió de les ajudes directes a les comunitats el passat 4 d’abril i avui s’han fet públiques la de les entitats locals. A partir d’ara, s’obre un termini d’al·legacions.

Aquesta mesura se suma a la gratuïtat dels serveis de Rodalies i Mitja Distància convencional i als descomptes del 50% dels serveis Avant i bonificació del 100% a les línies d’autobús de titularitat estatal per als usuaris recurrents.

Et pot interessar  Quatre de cada deu inquilins van haver de canviar de pis per la pujada de preu o la no renovació dels contractes
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió