Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

El Govern es querella contra Casado per les seves invencions sobre els professors catalans

|

- Publicitat -

El Govern ha anunciat en roda de premsa que es querellarà contra Pablo Casado per les declaracions en què va inventar-se que alguns docents no deixaven anar al lavabo a nens per parlar castellà i que a Catalunya es discrimina als infants en funció de la professió dels seus pares.

Publicitat

El líder de PP fa setmanes que protagonitza discursos d’odi per atacar l’escola catalana, comparant-la amb l’apartheid i el nazisme o inventant-se males praxis per part dels professors. L’executiu estudiava si presentar una querella, després que Junts anunciés que ho faria per la seva banda i, finalment, s’ha decidit a portar el cas als tribunals.

Tal com ha explicat la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, el Govern ha aprovat, després de consultar els serveis jurídics, acudir al Suprem en considerar que les declaracions “van contra la comunitat educativa”. “Les declaracions que va fer les va fer sabent que són falses i ataquen el conjunt del professorat i del sistema educatiu”, ha dit, tot afegint que Casado “acusava de delinqüents el professorat i la comunitat educativa”.

Segons considera el Govern, les paraules del líder del PP acusen el professorat “de delictes contra la integritat moral, d’incitació a l’odi i la violència”. “Hi ha línies vermelles que no es poden passar, i si es passen trobaran el Govern davant”, ha conclòs.

Et pot interessar  El PP amenaça amb utilitzar "tots els instruments al seu abast" per frenar l'ús del català, el basc i el gallec al Congrés
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió