Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

El Govern deixa en mans dels departaments la retirada dels llaços i pancartes que exigeix la JEC

|

- Publicitat -

La Junta Electoral Central va requerir al president de la Generalitat, Quim Torra, perquè engegués els mecanismes per garantir la retirada de llaços grocs, estelades i cartells relacionats amb els presos polítics de tots els edificis de la Generalitat. A poques hores d’acabar el termini imposat per la JEC, les 15.00 hores d’aquest divendres, les conselleries pràcticament no llueixen ja aquests símbols. I és que la primera retirada ordenada per la JEC ja va deixar molts espais als que no van tornar els llaços. I amb la nova ordre, altres membres dels departaments i treballadors de les ADIC estan eliminant els que quedaven també.

Publicitat

Des del Govern, a més, han assegurat que Torra i el Consell Executiu “han traslladat l’ordre de la JEC a cada departament per tal que actuïn com considerin, tal com va passar a les eleccions de l’abril passat”. Tot i això, consideren que és una decisió que deixen en les mans de les conselleries perquè “el president i el Govern no han donat cap instrucció de retirar res”.

Torra demana a la JEC la suspensió de l’ordre de despenjar llaços i pancartes dels edificis públics

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat un recurs davant de la Junta Electoral Central (JEC) en el qual demana la suspensió de l’ordre de despenjar llaços grocs, estelades i cartells relacionats amb els presos polítics dels edificis públics de la Generalitat. Presidència ha fet públic el recurs pocs minuts abans que expirés el termini donat per la JEC a Torra.

Torra al·lega que la JEC no és competent per donar aquesta ordre –motiu pel qual presenta l’escrit en llengua catalana-, demana la nul·litat de l’acord i la seva suspensió. En el recurs de reposició, reprodueix els arguments del recurs que va presentar la setmana passada a la mateixa JEC sobre la denúncia presentada per Cs que retirar el llaç groc del Palau de la Generalitat, on ja va demanar a l’organisme que no acordés la seva competència. De fet, en l’escrit es fa constar que la setmana passada ja es va retirar la pancarta a favor dels presos que hi havia al Palau de la Generalitat, després que el TSJC ho ordenés als Mossos d’Esquadra per donar compliment a una mesura cautelar fruit d’un recurs de la plataforma Impulso Ciudadano.

Et pot interessar  La JEC sanciona Pedro Sánchez per l'entrevista a RTVE sobre el seu període de reflexió en plena campanya electoral pel 12-M

Pel president, “la campanya electoral no exclou la difusió d’altres missatges de signe polític” i “la seva prohibició total afecta als drets fonamentals dels empleats públics més enllà de tota ponderació de proporcionalitat, així com la llibertat d’expressió de les persones representants institucionals, la qual només pot limitar-se per causa legal interpretada restrictivament”.  En aquest punt, el recurs cita el memoràndum del Consell d’Europa en el què “es justifica jurídicament la necessitat de revisar les actuacions de Turquia i Espanya respecte a les restriccions patides pels polítics kurds i catalans per l’exercici de la llibertat d’expressió mentre exerceixen els seus càrrecs de representació”. També defensa que el “principi de neutralitat oberta” es refereix a “àmbit de llibertat ideològica”, que “està relacionat amb conviccions íntimes i la legitimitat per tenir-les i expressar-les”.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut