Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

El govern de l’Estat no vol a Franco en un lloc públic

El trasllat de les despulles de Franco s’està convertint en un via crucis. Si els seus familiars volen que el dictador descansi al centre de Madrid, el govern central ho […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 06/11/2018
Tomba de Franco al Valle de los Caídos / ACN

El trasllat de les despulles de Franco s’està convertint en un via crucis. Si els seus familiars volen que el dictador descansi al centre de Madrid, el govern central ho està impedint. D’aquesta manera diferents mitjans han afirmat que el PSOE presentarà diferents esmenes a la Llei de Memòria Històrica, per evitar que els espais que retin homenatge al dictador sigui d’accés públic.

Carmen Calvo, vicepresidenta del Govern central, ha estat la coordinadora d’aquestes esmenes. L’executiu vol que, aprovada la llei i si l’església catòlica confirmi el trasllat de les desferes del dictador a l’Almudena de Madrid, sigui la mateixa institució que hagi d’impedir les visites per veure la tomba de Franco. D’aquesta manera, el dictador haurà de ser enterrat en un lloc discret fora de la vista del públic general, on evidentment no es pugui exaltar la seva figura. Aquestes mesures van en sintonia amb la lluita del socialisme espanyol contra l’exaltació lliure del feixisme que es dóna a Espanya.