Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

El Govern de la Generalitat tampoc publicarà el cessament de Torra al DOGC

JxCat i ERC tiraran pel dret i aprovaran el decret de substitució abans que el Constitucional pugui resoldre les mesures cautelars presentades ahir pel president Torra

Àlex Huguet 30/09/2020
Pla general del president de la Generalitat inhabilitat, Quim Torra, envoltat dels membres del seu Govern, en la seva declaració a la Galeria Gòtica del Palau, el 28 de setembre del 2020. (Horitzontal)

Inexplicable moviment del Govern de la Generalitat, que dona per mort i enterrat el president Torra sense oposar cap resistència. De fet, ahir Aragonès ja va preguntar a Espanya si havien d’esperar que l’informe del BOE anunciés el cessament de Torra, i afegir-ho d’aquesta manera al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, però l’advocacia de l’estat va confirmar que, legalment, no calia anunciar-ho al Butlletí Oficial del Estado. Així, el govern ha tirat pel dret, i tampoc publicarà el cessament al DOGC, la qual cosa no deixa de ser curiosa tenint en compte que tot just aquest dimarts, Torra i la seva defensa van presentar un recurs en contra de la seva inhabilitació al Tribunal Constitucional.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha expressat la confusió que senten molts independentistes sobre aquesta “pressa” del govern de JxCat i ERC: “Per què no espereu la resolució de les cautelars al TC abans d’aprovar el decret de substitució? Això ho heu d’explicar bé”.