Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 853
La República

El govern de Gibraltar compara Casado amb Franco

El govern de Gibraltar comença a estar fins als nassos de la pressió espanyola respecte a la seva sobirania. De fet, el govern de Mariano Rajoy va voler aprofitar el […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 26/10/2018
El nou president del PP, Pablo Casado / EP

El govern de Gibraltar comença a estar fins als nassos de la pressió espanyola respecte a la seva sobirania. De fet, el govern de Mariano Rajoy va voler aprofitar el Brexit per iniciar una negociació de cosobirania. Però cap dels dos ministres d’Exteriors populars, García-margalli i Alfonso Dastís ho van aconseguir.

Ara, el discurs de Pablo Casado per a criticar el govern de Pedro Sánchez, a part d’usar Catalunya, també ho ha citat el tema Gibraltar. La bel·ligerància del popular i la seva agressivitat verbal han fet reaccionar ràpidament el govern de Gibraltar.

Afirmen que el PP està obsessionat amb el Penyal i que la seva mentalitat és “pròpia del segle XVIII” i “s’assembla més al del general Franco i el seu ministre d’Exteriors Fernando Maria Castiella que el que es podria esperar d’una societat democràtica moderna al segle XXI”.

A més, tal com explica elPlural.es, el ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, ha volgut recordar que “el poble de Gibraltar no desitja compartir o transferir la nostra sobirania a Espanya de manera total ni parcial. La política de fer-se amb la sobirania del Penyal en contra dels desitjos del seu poble va sorgir del règim racista del general Franco”, ha subratllat.

Relacionats