Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

El govern de Gibraltar compara Casado amb Franco

El ministre principal del Penyal recorda: "el poble de Gibraltar no desitja compartir o transferir la nostra sobirania a Espanya de manera total ni parcial"

|

- Publicitat -

El govern de Gibraltar comença a estar fins als nassos de la pressió espanyola respecte a la seva sobirania. De fet, el govern de Mariano Rajoy va voler aprofitar el Brexit per iniciar una negociació de cosobirania. Però cap dels dos ministres d’Exteriors populars, García-margalli i Alfonso Dastís ho van aconseguir.

Publicitat

Ara, el discurs de Pablo Casado per a criticar el govern de Pedro Sánchez, a part d’usar Catalunya, també ho ha citat el tema Gibraltar. La bel·ligerància del popular i la seva agressivitat verbal han fet reaccionar ràpidament el govern de Gibraltar.

Afirmen que el PP està obsessionat amb el Penyal i que la seva mentalitat és “pròpia del segle XVIII” i “s’assembla més al del general Franco i el seu ministre d’Exteriors Fernando Maria Castiella que el que es podria esperar d’una societat democràtica moderna al segle XXI”.

A més, tal com explica elPlural.es, el ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, ha volgut recordar que “el poble de Gibraltar no desitja compartir o transferir la nostra sobirania a Espanya de manera total ni parcial. La política de fer-se amb la sobirania del Penyal en contra dels desitjos del seu poble va sorgir del règim racista del general Franco”, ha subratllat.

Et pot interessar  Vox vota en contra del protocol per a prevenir agressions sexuals de La Mostra de cine de València
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió