Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

El Govern d’Ayuso va tapar el cas de maltractament d’un nen autista a una escola de Getafe

Educació va enviar una inspectora al centre escolar, que només va donar suport a les professores investigades i no a la família de la víctima

Redacció 05/02/2020
Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid / PP

El Govern de la Comunitat de Madrid va intentar tapar el cas d’un nen autista, que presumptament va ser víctima del maltractament per part de tres professores en una escola de Getafe, i d’on la mare en tenia proves gravades que va presentar davant la jutgessa.

El cas és que la conselleria d’educació va enviar una inspectora al centre escolar denunciat, perquè transmetés suport a les docents que estaven sent investigades, i es va reunir amb els seus advocats, però va deixar de banda la família de la víctima del cas, del nen autista en qüestió que és qui va patir el maltractament. Segons sembla, la inspectora només tenia la feina d’assessorar l’escola i revisar la informació acadèmica del nen.

Va ser la mateixa inspectora qui va avisar al director de l’Àrea Territorial Madrid Sur, Manuel Bautista, sobre que el cas hauria arribat als mitjans de comunicació. Aquest alt càrrec va ser denunciat també per la família de la víctima, juntament amb l’exconseller d’Educació, per prevaricació i trànsit d’influències, entre altres delictes.

Com no podia ser d’una altra manera, el sistema judicial espanyol ha tornat a mirar pels seus, i la família ha recorregut el fet que l’Audiència Provincial arxivés la causa.