Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

El Govern considera que la prohibició del català als plens de la Catalunya del Nord “contravé l’esperit europeista”

Plaja expressa el "suport" de l'executiu als alcaldes que volen recórrer la decisió judicial

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha “lamentat” la decisió dels tribunals francesos de prohibir els plens en català als ajuntaments de la Catalunya del Nord. Per a l’executiu, s’ha fet “una lectura molt restrictiva de la Constitució francesa” i a més “contravé l’esperit europeista de respecte a la pluralitat”. El Govern, ha explicat la portaveu, ha fet arribar ja també el seu “suport” als electes dels ajuntaments afectats que han decidit recórrer la resolució judicial, i s’ha posat a disposició de les entitats que promouen l’ús del català a les institucions i la societat de la Catalunya del Nord.

Publicitat

La reacció del Govern arriba després de saber-se que el Tribunal Administratiu de Montpeller ha anul·lat el canvi de reglament dels ajuntaments d’Elna, Els Banys, Tarerac, Portvendres i Sant Andreu de Sureda (Catalunya del Nord) que permetien parlar als plens a condició de traduir les intervencions al francès. El tribunal argumenta que la llengua francesa és la llengua de l’estat, tal i com estableix la constitució francesa, i que no pot ser relegada a llengua de traducció. Els ajuntaments afectats consideren que es tracta d’una “bufetada” a la llengua i han anunciat que acudiran al Tribunal d’Apel·lació de Tolosa.

Et pot interessar  MÉS per Mallorca vol impulsar una llei de llengües que reconegui el català com a llengua oficial de l’Estat
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió