Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El gobierno va esgarrapant diners a tothom mentre que es gasta 733 milions en blindats

G.Dynamics-Santa Bàrbara es queda amb el ‘megacontracte’ de Defensa

Redacció
Redacció 25/08/2020

Són mons paral·lels els de la lluita contra la pandèmia i el de la despesa militar. El Ministeri de Defensa ha signat el contracte per a la construcció de 348 vehicles blindats VCR 8×8 Drac de l’Exèrcit de Terra en els propers deu anys. El pressupost màxim d’aquest contracte sobrepassa els 2.100 milions d’euros.

Segons ha informat General Dynamics European Land Systems-Santa Bàrbara Sistemes (GDELS-SBS), aquesta firma s’ha adjudicat 733 milions d’euros de l’contracte que finalment s’ha signat per 1.740 milions d’euros. GDELS-Santa Bàrbara Sistemes estima que la seva participació en el programa repercutirà aproximadament a 650 llocs de treball directes i 1.100 indirectes.

Un unió d’empreses ‘ad hoc’
L’empresa TESS Defence, formada per Santa Bàrbara Sistemes, Indra Sistemes, Sapa Placencia i Escribano Mechanical & Engineering és l’adjudicatària d’aquest contracte.

Cada empresa aporta la seva pròpia solució tècnica per a un aspecte de el vehicle. Així, Santa Bàrbara s’encarregarà de el subministrament de la plataforma i la integració en el vehicle; Indra, de el Sistema de Missió i de l’arquitectura electrònica; Sapa Placencia, de el grup motopropulsor, i Escribano Mechanical & Engineering, dels Sistemes d’Armes.

Indra ha especificat que dotarà els 348 Vehicles d’un sistema de missió d’última generació i l’arquitectura electrònica, que aportaran a el vehicle el màxim grau de seguretat i superioritat, per més de 150 milions d’euros en una primera etapa d’el projecte.

Subministrament, manteniment i comercialització
Defensa explica que la societat s’encarregarà de l’subministrament de 348 vehicles de Combat sobre Rodes (VCR) 8×8, manteniment i suport a el cicle de vida, així com a la seva comercialització internacional, convertint-se en un projecte de referència nacional i internacional i en un dels motors de tracció de la Indústria de Defensa Nacional.