Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

El Gobierno represalia un caporal crític amb Franco i l’equipara amb els cinc militars franquistes

El Gobierno espanyol posa al mateix sac el franquisme i l’antifranquisme. Ho ha demostrat obrint una investigació -des del Ministerio de Defensa- a un caporal en actiu que hauria signat […]

Redacció
Redacció 23/08/2018
El dictador Francisco Franco

El Gobierno espanyol posa al mateix sac el franquisme i l’antifranquisme. Ho ha demostrat obrint una investigació -des del Ministerio de Defensa- a un caporal en actiu que hauria signat (adjuntant les paraules ‘Salud y República’) un manifest on es titllava Francisco Franco de “genocida”. Segons ha avançat la Cadena Ser, el militar -subjecte a Reals Ordenances que prohibeixen manifestar-se políticament- s’enfronta a l’obertura d’un expedient.

En cas que es ratifiqui en el seu rebuig a Franco un cop hagi declarat, podria enfrontar-se a una falta disciplinària greu o molt greu, castigada amb multa de fins a 15 dies i arrest de fins a dos mesos, per incomplir el “deure de fidelitat a la Constitució” o realitzar manifestacions “contràries a l’ordenament constitucional, la Corona i altres institucions” .

Des del ministeri de Margarita Robles, amb tot, veuen d’allò més normal castigar algú per ser crític amb el dictador. I, encara pitjor, es justifiquen dient que s’ha de tractar de la mateixa manera aquest cas que el del manifest a favor de Franco que recentment han signat diversos militars en la reserva i pel qual també s’ha obert una investigació.