Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Gobierno protegeix un general de la Guàrdia Civil per un discurs incendiari contra el sobiranisme

El senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, ha demanat explicacions al Gobierno pel discurs incendiari del general de brigada cap de la Zona de Catalunya de la Guàrdia Civil, Pedro Garrido, […]

Redacció
Redacció 23/12/2018
Imatge d'arxiu d'agents de la Guàrdia Civil/ EP

El senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, ha demanat explicacions al Gobierno pel discurs incendiari del general de brigada cap de la Zona de Catalunya de la Guàrdia Civil, Pedro Garrido, l’octubre d’enguany. Garrido va ressaltar la intervenció del cos fa un any entorn de l’1-O i -en l’acte de la festivitat de la patrona de la Guàrdia Civil a Catalunya, celebrat a la comandància de Sant Andreu de la Barca- va queixar-se que els agents del cos de policia espanyola havien estat víctimes d’actituds “pròpies dels més rancis règims totalitaris”. “Els seus somriures traïdors ens estimulen, la difamació ens anima i la fustigació ens reforça”, va dir.

Aquestes declaracions, justament, són les que van indignar Iñarritu, que va dirigir-se al Gobierno per retreure-li que el general s’hauria “saltat el seu deure a la neutralitat política”.  L’executiu de Pedro Sánchez, però, li ha contestat simplement que no està d’acord amb la seva “interpretació” de “frases descontextualitzades”.