Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023
Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023

El gobierno confisca els tests i equips de protecció que la CIAC tenia per als seus treballadors

|

- Publicitat -

Segons informa el Clúster d’Automoció català (CIAC), el sector de les empreses d’automoció va preveir-se d’EPI i tests de detecció de la COVID-19 per a protegir edequadament els seus treballadors en el moment de tornar a la feina. Josep Maria Vall, president del CIAC explica que no ha estat fàcil perquè “les empreses han buscat proveïdors i han fet les comandes amb les dificultats que hi ha per l’alta demanda” i ara s’han trobat que “el govern espanyol ens ho treu de les mans”. “Tot plegat ens fa pensar que n’hi ha que planifiquen i d’altres no ho fan, però que ho compensen a cop de decret”.

Publicitat

De fet, el mateix CIAC lamenta que en converses amb altres clústers de l’automoció de l’Estat confirmen que Moncloa també els ha requisat els tests de detecció i fins i tot EPI. Vall també assegura que “encara no ens ho creiem perquè el sector ha col·laborat des del primer dia a fabricar equips de protecció de manera gratuïta i ara ens trobem que requisen uns tests que moltes empreses consideren imprescindibles per assegurar el màxim possible la seguretat dels seus treballadors”.

El president del CIAC manté que “si els treballadors saben si tenen la COVID-19 o no és una informació que ajudaria molt a mantenir un alt nivell de seguretat, però sense els tests correm el risc que es generin nous focus”.

Publicitat

Més notícies

Opinió