Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

El Gobierno col·loca becaris per tramitar recursos de nacionalitat

Haurien assumit responsabilitats que no els pertoquen per l’embús d’aquests tràmits

Redacció 07/08/2019
La ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado

Becaris acabats de sortir de la Facultat de Dret haurien estat els encarregats de resoldre recursos de migrants als quals se’ls ha negat  la nacionalitat espanyola durant el mes de juliol al ministeri de justícia, segons ha publicat ‘Confidencial Digital’. El diari assegura que ha parlat amb “fonts coneixedores de primera mà d’aquesta situació”, que haurien apuntat que els becaris han assumit responsabilitats que no els pertoquen per l’embús d’aquests tràmits.

Així, amb només un dia de formació (en que els haurien passat un paper i diverses presentacions en Powerpoint) i tot just acabada la carrera, aquests becaris haurien estat decidint si es concedeix o no la nacionalitat a una persona. Des del ministeri liderat per Dolores Delgado ho neguen i apunten que els vuit becaris de la Universitat Carlos III només “auxiliaven” els funcionaris, però les fonts del ‘Confidencial Digital’ insisteixen que haurien resolt sols part dels recursos.

Les resolucions elaborades per aquests becaris anaven a la taula del director general, per a ser signades. Si tenien dubtes, podien preguntar al cap d’àrea i als secretaris tècnics i -per sobre de la resolució que prenguessin- ja només estava l’Audiència Nacional si el sol·licitant de nacionalitat decidia recórrer de nou.