Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El GAL sempre present en el PSOE

La fotografia que il·lustra l’entrevista amb la vicepresidenta Calvo a la capçalera del Grup Godó provoca hilaritat a les xarxes socials

Redacció 13/06/2021

Calvo diu que els indults “són a prop” i demana al PP no enfrontar-se “a tot Catalunya”

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, malgrat el GAL, ha demanat al PP que reaccioni i que no confongui la “discrepància radical amb l’independentisme” amb enfrontar-se “a tot Catalunya”. “No es tracta d’envair ni revisar la justícia. Els indults tenen una funció en l’ordenació democràtica”, ha precisat en una entrevista a ‘La Vanguardia’. Segons Calvo, la decisió es concedirà “aviat” i és “a prop” i considera que s’adopta sent “plenament conscients que es produeixen en una conjuntura en la qual cal demostrar determinació i amplitud de mires”. “Poques vegades la política és així”, assegura. Per la vicepresidenta, Puigdemont no pot ser indultat perquè “no es va sotmetre a la justícia espanyola”.

Per Calvo, l’única alternativa viable per a Catalunya és “normalitzar les relacions institucionals, parar la tremenda confrontació provocada per l’independentisme i la dreta espanyola i estabilitzar la situació”.

La vicepresidenta primera del govern espanyol afirma que Sánchez està disposat a prendre decisions “d’autèntica dimensió històrica”. “No és un assumpte de càlcul polític petit, sinó de visió gran”, assevera. Calvo diu que respecten a qui li resulta difícil “entendre la decisió”, sobretot quan “l’oposició conservadora llança una batalla irracional, no dona cap argument o literalment menteix”. “Ha dit que els indults són il·legals, que no es poden donar contra l’opinió del tribunal sentenciador o sense penediment. Mentides”, afegeix.