Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

El Financial Times destrossa la figura de Fernando Simón

No és la primera vegada que el diari internacional d’economia carrega contra la gestió de la pandèmia de l’executiu espanyol

Redacció
Redacció 23/10/2020
Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat / PSOE

El prestigiós mitjà britànic torna a carregar durament contra la gestió de l’Estat espanyol i de l’executiu de Pedro Sánchez de la pandèmia. Si ara fa uns mesos assegurava que no es refiava de les dades exposades per les autoritats espanyoles i que, per tant, no les utilitzaria per a les seves gràfiques, ara ha dedicat un dur article contra la figura del metge Fernando Simón.

La figura del metge encarregat de la coordinació en la lluita d’Espanya contra la Covid-19 queda molt tocada després de les ratlles que li dedica el diari econòmic internacional.

Primer, recorda que a l’inici de la pandèmia, quan ja hi havia casos a Itàlia, l’expert va assegurar que “a Espanya ni hi ha virus, ni s’està transmetent, ni tenim cap cas”. La reflexió del Financial Times és demolidora: “Simón es va equivocar en insistir que no hi havia casos ni transmissió comunitària. En aquell moment, el coronavirus s’estava estenent ràpidament a Espanya, i aviat es veuria més afectat que qualsevol altre país de la UE”, diu l’article.

A més, el Financial Times insisteix que la “incapacitat per traçar la propagació primerenca de la infecció i els consegüents retards en el confinament també van contribuir a un resultat tràgic”.

Per acabar, el rotatiu britànic de ressò mundial assegura que Simón va reconèixer que les dades de contagi eren probablement 10 vegades més gran “segons estimacions oficials, més de dos milions de persones es van infectar durant la primera onada de la pandèmia”, critica l’article.

Relacionats