Dimecres, 21 d'octubre de 2020 - Edició 818
La República

El festival d’arquitectura mobilitza 60.000 persones en un cap de setmana

El festival 48H Open House Bcn ha aplegat aquest cap de setmana unes 60.000 persones en la seva 9a edició, centrada en l’arquitectura racionalista i el GATPAC, el grup d’arquitectes […]

Redacció
Redacció 29/10/2018
Visitants a la casa Sayrach el dia de portes obertes pel festival Open House Barcelona / ACN

El festival 48H Open House Bcn ha aplegat aquest cap de setmana unes 60.000 persones en la seva 9a edició, centrada en l’arquitectura racionalista i el GATPAC, el grup d’arquitectes nascut en temps de la República (1932). Sota el lema ‘Desvestim l’arquitectura’, el festival, que ha obert uns 200 espais als deu districtes de Barcelona, l’Àrea Metropolitana i Vilassar de Dalt. En un comunicat, la directora del 48H Open House Bcn, Elisenda Bonet, ha assegurat que “el festival ha tornat a ser un èxit de participació ciutadana” i “comença a caminar cap al seu desè aniversari, que es celebrarà el 2019”. Un cop fet el balanç de l’edició d’enguany, el certamen ha fet públic que ha aconseguit 445.000 visitants en nou anys.

El certamen ha permès la visita a edificis com el Canòdrom de la Meridiana, la Casa Vilaró, la Casa Bloc, la Fundació Joan Miró o la Casa de Vidre (El Prat de Llobregat). ‘L’arquitectura de l’aigua’ (una ruta per visitar infraestructures del cicle de l’aigua) i la incorporació a la cartera d’edificis visitables de la Casa Vicens, l’Institut Guttman, la Lleialtat Santsenca o l’antiga Fàbrica Alier són altres destacats d’una edició que ha convidat a “desvestir l’arquitectura” per descobrir-ne els seus secrets.

Relacionats