Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024
Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024

El director de Catalunya Ràdio diu que va emetre publicitat de l’1-O després d’haver estat sotmès a pressions

La defensa de Saül Gordillo apunta davant el jutjat 13 de Barcelona que Llorach i Patxot van teixir un "pla premeditat" per "ampliar o expandir" les possibles responsabilitats penals

|

- Publicitat -

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, s’ha desentès al jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona de la publicitat sobre l’1-O que va emetre l’emissora pública catalana. Gordillo, processat per desobediència en relació a la difusió d’aquests anuncis, ha dit que dos directius de la CCMA van parar-li un “parany” i van sotmetre’l a una “insoportable pressió” per tal que assumís responsablitats pel que fa a la publicitat. Segons apunta, ell només té competències pel que fa als continguts informatius i així ho fa constar en un escrit del seu advocat, Carles Monguilod, que demana que es revoqui el processament de Gordillo en la causa sobre l’1-O i es decreti el seu sobreseïment.

Publicitat

Com ell, estan processats la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, el director de TV3, Vicent Sanchis i el director comercial i de màrqueting de la CCMA, Martí Patxot. Tots han de compareixer el proper 10 de maig davant la jutge, que els notificarà el seu processament, però abans Gordillo ha volgut assenyalar Llorach i Patxot assegurant que el van pressionar “de manera injustificada i fins a un punt indecent” i “insuportable” amb correus creuats perquè donés el seu vistiplau a l’emissió dels anuncis de l’1 -O, malgrat que era “innecessari”, ja que no tenia competències sobre això. Segons la defensa de Gordillo, doncs, amb els seus correus van intentar “insistentment” involucrar-lo en el que intuïen que “podria constituir la comissió d’un delicte de desobediència”, urgint-li que aprovés l’emissió dels anuncis.

La defensa del director de Catalunya Ràdio diu que Llorach i Patxot van teixir un “pla premeditat” per “ampliar o expandir” les possibles responsabilitats penals involucrant a altres persones en la seva estratègia de “socialització del mal” si les seves accions arribaven al jutjat. Per això, l’escrit retreu les “maniobres” de Llorach i lamenta que Patxot aportés a la jutge correus electrònics que van intercanviar, obviant -segons ell- “maliciosament” i de manera “premeditadament tendenciosa” els que el desvinculaven de la publicitat de l’1-O.  A més d’aportar a la jutge la sèrie completa dels correus electrònics que van creuar a quinze dies de l’1-O, la defensa també remet els missatges de Whatsapp que de forma paral·lela Gordillo va mantenir amb el seu advocat, per constatar que l’estaven pressionant i que no es volia involucrar en la decisió sobre l’emissió dels anuncis perquè no entrava en el seu àmbit de competència.

Et pot interessar  Ariadna Oltra fulmina Ricard Ustrell pel menyspreu al debat de candidats de TV3

En un dels correus, del 16 de setembre de 2017, Llorach recordava a Gordillo, davant la seva negativa a acceptar que tingués competències sobre l’emissió dels anuncis, que havia d’assumir les seves “responsabilitats”, com ja havien fet Sanchis, Patxot i ella . “Allà tu i la teva consciència, però recorda que vas entrar a la direcció de Catalunya Ràdio avalat pel teu compromís i la confiança que determinada gent va dipositar en tu”, indicava Llorach. Finalmente, després de rebre diversos missatges de Patxot i Llorach demanant-li que donés el seu vist plau a l’emissió de l’anunci, el 17 de setembre, Gordillo va respondre: “Per desbloquejar la situació. No tinc objecció dins de les meves competències. Endavant”.

L’escrit de defensa ressalta que la mateixa Llorach va lliurar a la Guàrdia Civil un organigrama de la CCMA en què ella figura a la cúspide i que per sota es troben set directors, al mateix nivell amb un àmbit competencial estanc, entre ells Patxot, al capdavant de l’àrea comercial i de màrqueting, i Gordillo, com a director de Catalunya Ràdio i els Mitjans Digitals.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut