Dimecres, 8 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

El diputat socialista Elorza se salta les directrius del partit i no dona suport a Arnaldo

El diputat socialista no ha seguit amb la disciplina de vot del partit. El PSOE ja ha avançat que estudiarà si aplicar una sanció a Elorza

Redacció 11/11/2021

El diputat socialista, Odón Elorza, afirma que s’ha saltat les directrius del partit i diu que no ha donat suport al jutge Enrique Arnaldo.

D’aquesta manera, s’ha oposat a votar a un jutge “polèmic” com a membre del Tribunal Constitucional, encara que això li hagi suposat haver de trencar amb les directrius del partit.

El PSOE ja ha afirmat que “podrà saber què han votat els seus diputats”, ja que els ha demanat que enviessin el comprovant generat pels vots de manera telemàtica.

Elorza, en una piulada, ha defensat que ha pres aquesta decisió “en defensa del prestigi i la dignitat de les institucions del Constitucional i del Congreso”. EL PSOE ha emès un comunicat en què explica que estudiarà si aplicarà una possible sanció al diputat.

De moment, el gest d’Elorza ja ha mostrat més coratge polític que el president d’Unidas Podemos al Congreso, Jaume Asens, que ha considerat que “votarà Arnaldo amb una pinça al nas” per “responsabilitat”.