Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

El desgavell dels JJOO no té fi: Ara, la modificació de la llei de consultes posa en alerta al Gobierno

Patrícia Plaja, ha descrit la situació com “un altre atac del govern espanyol cap a les competències del Govern”

Redacció 14/06/2022
La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa al Palau de la Generalitat Data de publicació: dimarts 14 de juny del 2022, 12:35 Localització: Barcelona Autor: Bernat Vilaró

Més entrebancs i indecisions sobre la candidatura dels Jocs d’Hiern, perquè ara la modificació de la llei de consultes aprovada 15 de març ha fet posar en alerta al Gobierno. I és que de fet, tant el ministeri d’Interior com el de Política Territorial han exposat dubtes sobre les competències de la Generalitat i per aquest motiu han obert un procediment davant del Tribunal Constitucional.

Tot perquè el Gobierno va modificar la llei de consultes perquè el president del Govern pugui convocar simultàniament consultes a més d’un municipi, una comarca o una vegueria.

La portaveu del Gobierno, Isabel Rodríguez, el procediment de diàleg per desavinences sobre la consulta que la Generalitat vol realitzar al territori sobre els JJOO d’Hivern. Rodríguez, ha afirmat que la consulta plantejada al territori “està essent analitzada pels serveis jurídics del ministeri de Política Territorial” i actualment els dos governs estan “en converses” per “avançar en un acord perquè la norma sigui conforme a l’ordenament espanyol”. Per contra, la Generalitat, Patrícia Plaja, ha descrit la situació com “un altre atac del govern espanyol cap a les competències del Govern”.

Sobre una suposada retirada de la candidatura dels Jocs al 2030 fruit de les desavinences entre els projectes del COE i Catalunya, d’una banda, i d’Aragó, per l’altra, Rodríguez ha afirmat que el Gobierno “desitja que el COE pugui presentar una candidatura guanyadora, i si és possible presentar-la estarem allà per donar-li suport”.