Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

El defensor del poble obre actuacions d’ofici sobre les gestions del Gobierno pel que fa a l’Open Arms

A més, s’ha adreçat a la Defensora del Poble Europeu

Avatar
Agències 21/08/2019
Migrants de l'Open Arms a la costa d'Itàlia

El defensor del poble en funcions, Francisco Fernández Marugán, ha obert dues actuacions d’ofici per fer un seguiment de les gestions del Govern espanyol per resoldre la “dramàtica” situació del buc de l’ONG Proactiva Open Arms, que va ser desembarcat finalment aquest dimarts a la nit després de 19 dies a la deriva amb més d’un centenar de migrants rescatats a bord.

“Des de fa dies, tenim obertes dues actuacions d’ofici amb el Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, i amb el Ministeri de l’Interior per fer un seguiment de les gestions dutes a terme per resoldre aquesta dramàtica situació”, ha indicat el defensor del Poble en funcions, Francisco Fernández Marugán.

A més, s’ha adreçat a la Defensora del Poble Europeu per demanar-li que intercedeixi davant de la Comissió Europea i la resta d’institucions europees, “perquè assumeixin responsabilitats” i “promoguin l’establiment d’un acord predictible per al desembarcament de persones rescatades al mar en què tots els estats tinguin responsabilitat compartida per acollir”.

Segons ha precisat Fernández Marugán, des de la institució que dirigeix han reiterat “en nombroses ocasions” que és “imprescindible” una política europea de migració i asil comuna. A més, advoquen per consolidar un mecanisme de desembarcament “ràpid i coordinat”. “Cal facilitar acords perquè la gestió migratòria sigui un instrument actiu de cohesió per als nostres països i no una causa recurrent de discòrdies”, ha subratllat.

Segons ha assegurat, des de l’oficina del defensor del poble han seguit “amb molta preocupació” aquest succés de l’Open Arms i especialment l’atenció als menors nàufrags.