Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 853
La República

El Constitucional evita que un nét de Franco vagi a la presó per atropellar dos guàrdies civils

Malgrat ha quedat demostrat que Francis Franco era el conductor del vehicle, l’Audiència de Teruel el va absoldre dels delictes de conducció temerària i atemptat contra l’autoritat

Redacció
Redacció 02/10/2019
Juan Carlos I amb Francisco Franco, en una imatge d'arxiu

El Tribunal Constitucional ha evitat que un nét de Franco vagi a la presó per atropellar dos agents de la Guàrdia Civil, segons informa El País. Els fets es remunten a l’any 2012, Francis Franco era el conductor d’un cotxe que viatjava per una carretera de Teruel amb les llums apagades i en sentit contrari.

Els agents van ordenar a Franco que s’atures, ell va obviar les indicacions i es va donar a la fuga. Després d’una persecució de 30 quilòmetres, la Guàrdia Civil va poder aturar el vehicle i aleshores un acompanyant del familiar del dictador va encanyonar un dels agents amb una escopeta i així el denunciat va poder escapar.

Un jutjat de primera instància va condemnar Francis Franco a dos anys i sis mesos de presó. El veredicte va ser corregit posteriorment per l’Audiència, degut a “la baixa credibilitat” del testimoni dels agents de la Guàrdia Civil. Ara el Constitucional confirma la decisió i enterra definitivament l’assumpte.

Relacionats