Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

El Constitucional dona la raó a Llarena en el seu intent de retirar la immunitat parlamentària a Puigdemont i Comín

Els dos eurodiputats independentistes van presentar recursos d’empara contra la petició del jutge Llarena a l’Eurocambra

Redacció 30/11/2022

El ple del Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs d’empara dels eurodiputats a l’exili Carles Puigdemont i Toni Comín contra la petició de suplicatori presentada pel jutge Pablo Llarena al Parlament Europeu per demanar la suspensió de la seva immunitat parlamentària.

Els dos eurodiputats independentistes van impugnar el fet que Llarena demanés al president del Suprem d’aleshores, Carlos Lesmes, que fes la petició a l’Eurocambra. Tanmateix, el ple del tribunal espanyol creu que la simple petició al Parlament Europeu no vulnera cap dret i diu que el mateix tema ja s’està jutjant al Tribunal General de la Unió Europea (TGUE).

El TC també rebutja les denúncies relatives a la vulneració del dret a un jutge imparcial i predeterminat per llei, a una resolució fonamentada en dret, al principi de legalitat penal, al dret de reunió i de manifestació i a la llibertat ideològica i d’expressió.