Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

El Constitucional confirma la suspensió dels diputats presos polítics

El Tribunal Constitucional ha avalat, per unanimitat, suspendre els presos polítics que van ser escollits com a diputats a les eleccions del 21 de desembre de l’any passat: Oriol Junqueras, […]

Redacció 13/12/2018

El Tribunal Constitucional ha avalat, per unanimitat, suspendre els presos polítics que van ser escollits com a diputats a les eleccions del 21 de desembre de l’any passat: Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull.

La mesura la va dictar el Suprem al juliol. El ple ha desestimant un recurs d’empara presentat per un grup de particulars, encapçalat per l’escriptor Jaume Cabré. El TC argumenta que la suspensió de funcions està recollida en l’article 384 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal i que l’ús que n’ha fet el jutge instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena “gaudeix de presumpció de legitimitat”. Aquesta suspensió de funcions és temporal i es manté mentre estiguin en presó provisional. Per tant, el TC argumenta que haurà de ser el Suprem en la seva sentència qui dicti si, finalment, se’ls ha de mantenir fora de la política i inhabilitar-los.