Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

El Consell per la República demana traduïr el resultat de les eleccions en la “reactivació del procés d’independència”

El col·lectiu insta Junts, ERC i la CUP a acordar un full de ruta per culminar el procés iniciat l’1-O

Agències 16/02/2021
04/07/2020 Reunión del Consell per la República en Perpignan (Francia) POLITICA ESPAÑA EUROPA CATALUÑA AUTONOMÍAS CONSELL PER LA REPÚBLICA

El Consell per la República ha deixat clar que l’única opció viable de cara al nou Govern és un pacte entre les forces independentistes per tal de culminar amb el compliment del mandat de l’1-O, i per tant, en la creació de la República Catalana. En un comunicat, el Consell ha celebrat els resultats de més del 50% de vots independentistes a les eleccions del 14-F, recordant que el bloc unionista s’ha decantat “per la banda de la ultradreta nacionalista i xenòfoba”.

A partir d’aquí, el consell insta els partits independentistes a reactivar el procés d’independència, matisant que no contemplen “cap escenari que no sigui el de la definició d’una via conjunta, consensuada i pactada entre ells, tal com es deriva del resultat electoral”, i demanant un full de ruta per tal de “culminar el procés iniciat l’1-O”. A més, constaten que l’entesa entre els partits també s’ha de notar de cara al Consell, que demana enfortir-se com a espai plural i transversal de l’independentisme, i ratificar-se com a actor prioritari en l’acció internacional.