Divendres, 23 d'abril de 2021 - Edició 1002
La República

El Consell Nacional d’ERC valida el duet Junqueras – Rufián pel 28-A

El Consell Nacional d’ERC ha validat la llista per les eleccions espanyoles del 28 d’abril i a la vegada, la coalició electoral amb la plataforma Sobiranistes. La candidatura, com ja […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 14/03/2019
Gabriel Rufián i Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu / ACN

El Consell Nacional d’ERC ha validat la llista per les eleccions espanyoles del 28 d’abril i a la vegada, la coalició electoral amb la plataforma Sobiranistes. La candidatura, com ja s’havia anunciat, estarà liderada per Oriol Junqueras, Gabriel Rufián i Carolina Telechea.

Amb aquesta configuració, els republicans no aposten per una llista cremallera. Un compromís que ERC va recollir en el pla d’Igualtat que Oriol Junqueras i Marta Rovira van presentar al mes de juny de l’any 2017.

Els números 4 i 10 de la llista al Congrés es reserven per Sobiranistes, a l’espera de confirmar-se la incorporació de Joan Josep Nuet. A Girona, Montse Bassa, professora i germana de Dolors Bassa, encapçalarà la candidatura, seguida de l’actual diputat Joan Margall.

A Lleida i Taragona, les cares visibles seran diputats al Congrés; Xavier Eritja i Jordi Salvador. Els consellers també han donat llum verda a la candidatura al Senat que liderarà Raül Romeva. Al conseller legítim d’Exteriors l’acompanyaran noms com Ana Surra, Robert Masih, Jordi Martí i Sara Bailac, entre altres.

En una carta publicada a la pàgina web d’ERC, Junqueras assegura que “vull continuar lluitant, com ho he fet sempre, per la llibertat del meu país, per les llibertats”. En aquest sentit, el vicepresident legítim insisteix a “defensar els meus drets polítics i de tots els represaliats.