Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El Consell General d’Economistes desenvolupa una eina per buscar subvencions i ajuts públics dels fons europeus

Els economistes preveuen que arribi “en breu” una “allau de convocatòries” per accedir a aquest mecanisme

Redacció
Redacció 22/07/2021
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest dimecres 20/01/2021 a un acte sobre els fons europeus per a la recuperació.

El Consell General d’Economistes d’Espanya ha posat a disposició dels seus 55.000 col·legiats una eina per identificar les subvencions i ajuts públics, diferenciant per tipologia i regió d’impacte, que esperen que sigui útil per accedir a les convocatòries dels fons Next Generation EU. D’aquesta manera, volen facilitar l’accés a uns mecanismes que “resulten indispensables per garantir que l’econòmica recuperi els nivells pre-pandèmia”. El president de el Consell General d’Economistes d’Espanya, Valentí Pich, ha assenyalat que una vegada que conegut i analitzat els plans d’execució de les ajudes comunitàries, ara cal “centrar els nostres esforços en les fases de gestió i tramitació, de manera que aquesta eina arriba en un moment òptim “.

El pla de recuperació i resiliència de l’Estat espanyol va ser aprovat per la Unió Europea la setmana passada, quan els ministres d’economia i finances europeus van aprovar els primers 9.000 milions d’euros. Aquest fet, segons Pich, “farà que, molt probablement, arribi en breu una allau de convocatòries de subvencions i ajudes públiques” .