Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil celebra 40 anys reivindicant la “creació d’una identitat cultural”

|

- Publicitat -

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (IBBYcat) ha celebrat aquest dilluns el quarantè aniversari de l’entitat en un acte que ha tingut lloc al Born Centre Cultura. L’esdeveniment, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i el mateix IBBYcat, ha servit, alhora, per homenatjar 40 sèniors literaris del gènere, una “generació de professionals” que van apostar per aquesta temàtica en un moment de “reconstrucció social i cultural”, van “posar les bases” del moviment actual i van contribuir a la “creació d’una identitat cultural i de lectors en català i de literatura catalana”, segons afirma la institució.

Publicitat

La tria dels homenatjats, de 72 anys en endavant i amb una trajectòria rellevant en el camp de la Literatura Infantil i Juvenil en català, s’ha basat en criteris com la diversitat de perfils professionals (escriptors, il·lustradors, llibreters, bibliotecaris, docents, editors, especialistes, narradors orals…), la diversitat de gèneres o territorial, entre d’altres.

Lluís Zendrera, president de l’IBBYcat, afirmava que “el Consell ha estat i és encara un agent de referència en l’àmbit de la Literatura Infantil i Juvenil catalana, que vol ser un agent de primer ordre per a la construcció social, cultural i educativa del nostre país”. En aquesta línia, ha anunciat que s’està preparant la presentació de la candidatura de Barcelona com a seu del Congrés Internacional de l’IBBY del 2028.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió