Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El Comitè d’Usuaris del Tren Groc denuncia la poca implicació dels alcaldes amb el futur del ferrocarril

Aquests usuaris organitzats exigeixen que sigui un tren per a l’ús diari i “no només una explotació turística”

Redacció 30/01/2023
El Tren Groc aturat en una estació del seu recorregut

Segons informa L’Indépendant de Perpinyà el Comitè d’Usuaris del Tren Groc denuncia “el silenci eixordador dels 66 alcaldes dels municipis del Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans” sobre el futur d’aquest ferrrocarril.  Aquests usuaris organitzats exigeixen que sigui un tren per a l’ús diari i “no només una explotació turística”.

En una carta oberta publicada aquest mes, l’associació d’usuaris del tren es fan ressò de l’assemblea general que van fer el 17 de desembre que estava oberta a tothom. Si bé l’administració regional sí que hi va ser representada amb Jean-Luc Gibelin, vicepresident de transport, els alcaldes no hi van ser. A la carta oberta hi denuncien que “el silenci del territori, de les seves tres comunitats de municipis és eixordador. Aquest silenci reforça la SNCF en les seves males decisions. Sense una expressió clara i massiva de tots els electes del territori, ningú ens escoltarà i els El Tren Groc seguirà sent un aparell turístic i del qual no en traurà cap benefici el nostre territori, perquè se’ls quedarà tots la companyia ferroviària”.

El Comitè va enviar a tots els càrrecs electes el seu manifest de defensa del Tren Groc. Expliquen que és un punt de partida per a la discussió, que és un document obert a les esmenes i a les negociacions. Proposen una reunió amb els presidents de les tres comunitats de municipis, així com amb Michel García, que és conseller departamental i president del Parc Natural Regional. L’objectiu de la reunió és fer una plataforma comuna per tal d’interlocutar amb la Regió i la companyia de ferrocarrils SNCF.