Dijous, 26 de gener de 2023 - Edició 1645
La República

El comentarista de cinema infantil de la Conferència Episcopal censurat: “Com prefereixes menjar-me-la?

Destapen els comentaris de Luys Coleto després de criticar un film pel seu “llenguatge groller”

Redacció 17/11/2021
Alguns bisbes durant l'inici de l'assemblea plenària a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) el 2 de març del 2020.

Luys Coleto és un dels crítics de cinema que forma part del portal de pel·lícules de la Conferencia Episcopal Española, Pantalla 90, la publicació digital del Departament de Cinema de l’Església catòlica. La pel·lícula infantil estrenada a principis d’any “Els olchis” no va entusiasmar el crític per “el llenguatge extremadament jocós i groller” i les constants referències escatològiques, segons explica Público.

Un llenguatge que sí li va bé per carregar contra Google per una suposada censura al seu blog personal. “Ja pot Google anar bufant-me la gaita. O qualsevol censor o inquisidor”, ha expressat en un article publicat al mitjà digital ultra El Correo de España on acostuma a escriure en contra de la vacunació. Tot i que suposadament és un defensor del llenguatge fi, pregunta: “Com prefereixes menjar-me-la: d’un cop o per temps?” I acaba amb un acudit que poc té d’educatiu en què relaciona “fel·lació” amb “l’amor cap als felins”.

La Conferencia Episcopal Española, que es nega a prendre mesures contra els homenatges franquistes, perquè considera que són misses, previsiblement ignorarà el comportament inacceptable de Luys Coleto, el seu comentarista infantil.