Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

El Col·lectiu Maspons i Anglasell també rebutja de la proposició de modificació de la llei de política lingüística

L’agrupació demana blindar qualsevol canvi en matèria de la llengua catalana en l’ensenyament

Àlex Huguet 25/04/2022
Grup de manifestant mostrant una pancarta on es llegeix 'L'escola en català' davant la Delegació del govern a Barcelona | ACN

Cada cop són més les entitats i col·lectius que es posicionen completament en contra de la proposició de modificació de la llei de política lingüística que proposarà el Govern de la Generalitat arran de la bruta sentència del Supremo contra la immersió lingüística.

El Col·lectiu Maspons i Anglasell, que lluita per recuperar i divulgar l’esperit del dret públic català i aplicar-lo efectivament en la pràctica jurídica i en l’estudi universitari, ha denunciat que aquest tràmit es farà “d’esquena a la ciutadania” i ha advertit del perill que pot suposar per la societat catalana.

En un manifest, l’agrupació ha reiterat el rebuig d’aquesta modificació i de qualsevol que suposi tocar la llengua dins l’àmbit de l’ensenyament. És per això que també han reclamat que es retiri la proposició i es protegeixi el català “davant de qualsevol intromissió per part d’altres poders de l’Estat o d’entitats de dubtosa representativitat”.