Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

El COE s’obre a negociar amb els territoris i estacions d’Aragó, mentre Lambán no vol moure fitxa

|

- Publicitat -

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco descarta una candidatura que només inclogui Catalunya i farà mans i mànigues perquè Aragó hi participi, directe o indirectament. Blanco s’ha mostrat obert a negociar la candidatura per als JJOO d’Hivern 2030 directament amb els territoris i les estacions d’esquí aragoneses que han mostrat interès.

Publicitat

Blanco ha reiterat que el COE vol presentar una candidatura “sí o sí” perquè Espanya mai ha celebrat uns Jocs d’Hivern al Pirineu i “s’ho mereixen”; dit d’una altra manera, vol que se celebrin uns jocs olímpics espanyols, potenciats per Catalunya i Aragó.

Després de donar per trencades les negociacions per una acord de candidatura conjunta entre Catalunya i Aragó, el president del Comitè ha dit que malgrat “anem molt apurats de temps” i ha manifestat que és urgent “reprendre el diàleg per intentar presentar la proposta que va plantejar la comissió tècnica”.

Paral·lelament, aquest dimecres, el govern d’Aragó s’ha reunit amb els alcaldes dels municipis situats a les valls del Pirineu aragonès i ha volgut fer arribar un missatge d’unitat ferm: pressionar al president del Gobierno, Pedro Sánchez, perquè compleixi “amb la seva paraula” i intercedeixi per tal que el Comitè Olímpic Espanyol accepti una candidatura “equilibrada i justa” de Catalunya i l’Aragó. Javier Lambán carrega contra el COE i denuncia “no està responent a aquest compromís”; a més, ha amenaçat d’utilitzar “tots els mitjans que tinguin a l’abast per evitar una candidatura olímpica que contempli celebrar algunes proves olímpiques a les estacions aragoneses sense que en l’acord hi participi el seu govern”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió