Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

El CIS indica que el PSOE guanyaria les eleccions municipals amb un avantatge de 2,3 punts respecte al PP

ERC obtindria el 2,5% en estimació de vot per davant del 1,4% de Junts

|

- Publicitat -

El PSOE guanyaria les eleccions municipals del 28-M amb el 30,2% en intenció de vot, 2,3 punts per sobre del PP (27,9%), segons el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). L’enquesta, feta entre el 16 i el 18 de maig, situa en tercera posició Vox i Podem que empatarien amb el 8%. El CIS, que no dona dades per municipis ni comunitats autònomes, atorga a ERC un 2,5% per davant de Junts, que es quedaria amb un 1,4%. D’altra banda, Ciutadans tindria un 2%, Más País un altre 2%, EAJ-PNV un 1,5% i Bildu es quedaria amb l’1,2%.

Publicitat

Si ho comparem amb els resultats que el CIS va fer públics l’11 de maig, el dia que va començar la campanya del 28-M, el PSOE ha retrocedit 1,5 punts; el PP ha pujat 6 dècimes; Vox s’ha disparat 1,2 punts; Podem es manté pràcticament igual; la intenció de vot d’ERC tampoc es mou del 2,5% mentre que Junts perd un punt respecte a l’última enquesta del CIS.

El 68,9% dels enquestats asseguren que a les eleccions municipals voten un partit o un altre segons quin els convé en aquell moment. Per contra, un 26,7% diu que voten sempre la mateixa formació política.

D’altra banda, el 25,5% dels ciutadans asseguren que decideixen el sentit del seu vot durant la campanya electoral. I el 58% afirma que ja ho ha decidit de molt abans de la campanya. A la pregunta sobre què donen més importància a l’hora de votar, un 43% diu al programa; un 34,4% a la persona que es presenta com alcalde o alcaldessa, i un 15,6% al partit polític.

Et pot interessar  Collboni, a Trias: "Quan diu que el votin, a qui es vota? A ell, a Puigdemont, a Borràs?"

El 41,9% dels enquestats qualifiquen com a bona la gestió del seu alcalde o alcaldessa en els últims quatre anys. I la majoria, en un 66,7%, creu que la campanya electoral és “propaganda innecessària”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió