Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

El CEO apunta que només els votants de Junts prioritzen que el Govern resolgui el conflicte polític català

Segons les dades publicades pel Centre d’Estudis d’Opinió, ERC a més de no ser el partit que lidera la resolució del conflicte polític de Catalunya és considerat com la formació independentista que menys l’ha prioritzat

Redacció 13/01/2022

El Centre d’Estudis d’Opinió ha publicat un informe en el qual exposa els resultats de l’enquesta de valoració de l’executiu català i de les polítiques públiques.

En l’informe s’ha suspès la gestió del Govern durant el 2021. La gestió de setembre fins al final de l’any, no obstant això, ha permès als d’Aragonès repuntar algunes dècimes. En referència a la valoració general del Govern, la nota mitjana del 4,85 es manté bastant estable i només baixa un 0,07 respecte a la nota del 2020.

Els votants de Junts baixen, en gairebé un punt, la nota que posen al Govern, reduint-la del 6,14 al 5,28. La CUP també valora pitjor l’executiu dels últims mesos però només lleugerament, restant un 0,09 a la nota. Els anticapitalistes es mantenen així per sota l’aprovat amb un 4,25. I els votants del PPC també treuen nota al Govern de l’últim any posant només un 2,7.

 

Dades extretes del Informe del Centre d’Estudis d’Opinió publicat el 13 de gener

Malgrat tot, un dels punts a ressaltar és la consideració que s’ha fet de l’executiu d’Aragonès amb relació a la resolució del conflicte català. Junts destaca com a partit que considera una prioritat la resolució del conflicte català amb un 61,2%, mentre que ERC obté un 35% i la CUP un 38,6%.

En altres paraules, segons l’informe, Esquerra Republicana de Catalunya a més de no ser el partit que lidera la resolució del conflicte polític català és el partit independentista que menys l’ha prioritzat.

Només la majoria dels votants de JxCat, un 61,2%, creuen que el Govern ha de mirar de resoldre el problema polític. En canvi, la majoria de votants d’ERC i la CUP creuen que l’executiu ha de gestionar els serveis públics que són competència seva.

Resultat de les prioritats del Govern de la Generalitat segons els votants. Dades extretes del Informe del Centre d’Estudis d’Opinió publicat el 13 de gener

Els votants de comuns, en canvi, han millorat la nota que van donar l’executiu català el darrer any. De fet, el 2020 suspenien la gestió del Govern i ara l’aproven amb un 5,25, gairebé un punt més.

Només donen notes per sobre de 5 els votants d’ERC, Junts i comuns. Aquest fet deixa en evidència que els votants de la resta de partits no aproven la gestió d’Aragones.

Els votants d’ERC, PSC i Cs milloren la nota de la gestió de l’executiu català respecte la de l’any anterior. Els d’ERC donen un 5,85, els del PSC un 4,61 i Cs un 3,67.