Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Centre Delàs d’estudis per la pau demana no aprovar els pressupostos més militars de la història

|

- Publicitat -

Les inversions militars no generen ocupació, una fal·làcia més del lobby militar 

Segons explica el Centre Delàs i referenciant un estudi del Watson Institute de la Brown University on demostra que “la despesa militar genera un 50% menys de llocs de treball que la despesa en educació o en la producció d’energies renovables.” 

Publicitat

Segons el Centre Delàs cal destacar dels pressupostos pel 2021 del Gobierno els programes especials d’armament amb un augment del 44,68% dels crèdits a la R+D militar que puguen a 676 milions d’euros, una ajuda camuflada a les empreses fabricants d’armes. 

Un brutal 40% dels pressupostos d’inversió de l’estat estan destinats a la compra d’armament 

El lobby militar a Espanya té un poder absolut: governi qui governi ells sempre guanyen. Resulta inversemblant que un govern d’esquerres del PSOE i Podemos en lloc de fer uns pressupostos més socials resulta que es converteixen en els més militars de la història. 

El CNI en surt reforçat i podrà dedicar més esforços a la guerra bruta contra Catalunya. Les dades són impensables en plena crisi social i econòmica. El fet que un 40% de les inversions es destinin a compres militants converteix el pressupost espanyol en una autèntica vergonya.  

El programa d’armes del Gobierno del PSOE i Podemos preveu una despessa de més de 14.000 MEUR en el periode 2019/2032 

Aquest és un altre dels motius de la denuncia del Centre Delàs, que ho considera un veritables escàndol i que fa incomprensible que els partits de l’esquerra acabin votant. 

Aquestes són algunes de les armes que estem ja pagant: 5 fragates F-110 per un import de 4.325 M €; 248 blindats 8×8 Dragón d’un cost de 2.100 M €; actualització de l’avió F-2000 amb una aportació de 906 M €; 1.172 M € per al submarí S-80, per esmenar els defectes d’enginyeria que impedien que surés; 1.451 M € per als helicòpters militars NH-90; 1.200 M € per modernitzar els helicòpters Chinook; i 1.617 M € per a dos satèl·lits de comunicació militar. 

El Centre Delàs considera que més armes no donen més seguretat  

De què serveix aquesta despessa militar per evitar víctimes, si resulta que la pandèmia i la manca de recursos sanitaria ha provocat més de 40.000 morts a l’estat espanyol? La resposta contundent, “De res.” 

El Gobierno menteix, la despesa militar real doble la que diu el Ministeri de Defensa 

Segons el Centre Delàs “el debat al Congrés dels Diputats sobre el pressupost de defensa està sustentat en càlculs incorrectes. És com fer-se trampes al solitari.” 

Aquestes són les dades reals: “El Govern espanyol proposa realment com a despesa militar per a l’any que entra 21.618 milions d ‘€, més del doble del que s’ha anunciat i que és objecte de debat parlamentari. La despesa militar suposa el 1,8% del PIB. És a dir el Gobierno més progressista de la història i els partits que aprovin el pressupost dedicaran 456 euros per habitant a qüestions militars.  

Publicitat

Opinió

Minut a Minut