Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

El Centre ACVic obre aquest dissabte una exposició que inclou l’obra ‘Presos polítics’

La censura a ARCO va ser la crònica d’un error enunciat, segons José Guirao

|

- Publicitat -

L’obra de Santiago Sierra Presos polítics a l’Espanya contemporània, que es va popularitzar després de ser retirada de la fira ARCO de Madrid en la seva última edició, es podrà veure a partir d’aquest dissabte a Vic (Barcelona), ha informat en un comunicat el Centre d’Arts Contemporànies ACVic, que l’albergarà fins al 16 de setembre.

Publicitat

La polèmica obra formarà part d’una exposició en la qual també es podrà veure l’obra Des del groc, de Marià Dinarès, de pintures fonamentades en el color groc, i Mantra del record, un mosaic elaborat a partir de dibuixos de polítics catalans fets diàriament.

L’ACVic vol obrir la seva temporada amb “la visió crítica o el compromís polític de l’art” que aporten aquests tres creadors, i ho farà en un acte inaugural amb el seu director, Ramon Paramon; la regidora de Cultura de Vic, Susagna Roura, i els artistes Quim Moya i Marià Dinarès.

“Error gravíssim” a ARCO

El ministre de Cultura, José Guirao, va qualificar el passat dia 23 d’agost, d’error gravíssim la retirada de l’obra Presos polítics, de Santiago Sierra, de la fira ARCO: “Va ser la crònica d’un error anunciat, perquè en aquest moment estava en el comitè executiu d’Ifema i quan em vaig assabentar d’aquest assumpte ho vaig manifestar a tots els membres d’aquesta comissió el que passaria”.

“Va ser una actuació molt particular, era innecessària i va ser un error, com va quedar reflectit, i això és el que penso”, va respondre el ministre preguntat sobre la qüestió de la censura a ARCO.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió