Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

El cantautor antifranquista censurat per l’Ajuntament de Madrid actuarà a Barcelona

A la festa major de la capital catalana d’enguany, La Mercè

Agències 03/08/2019
El cantautor Luís Pastor/ Twitter @luispastor52

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que el cantautor Luis Pastor actuarà a la festa major de Barcelona d’aquest any, La Mercè, en un concert el 23 de setembre a les 21 hores a l’avinguda de la Catedral, després que aquesta setmana es conegués que l’Ajuntament de Madrid ha censurat l’espectacle que anava a oferir el 8 de setembre juntament amb el seu fill, Pedro Pastor Guerra, a Aravaca per possibles pressions de Vox.

“És una alegria i un honor anunciar que Luis Pastor actuarà a les festes de Barcelona #Mercè19. Una societat oberta i democràtica només és possible amb una cultura lliure, crítica i sense mordasses”, ha expressat Colau en una anotació en el seu compte de Twitter.


Pastor -que ja va ser censurat per Francisco Franco- va carregar aquest dijous contra els qui ha denominat “cadells d’Aznar” per la cancel·lació, mentre que el consistori madrileny ha justificat que aquesta es devia a altres criteris artístics de la nova Junta municipal de Moncloa-Aravaca, presidida per Loreto Sordo, així com a la forma en què es va desenvolupar la contractació.

Ada Colau ha de rectificar

En un primer moment, Colau havia anunciat el concert de Luís Pastor juntament amb el seu fill, Pedro Pastor, que havia d’actuar també en l’espectacle cancel·lat a Madrid. Amb tot, després que aquest negués la informació via Twitter, l’alcaldessa ha hagut d’esborrar la seva publicació a la xarxa social per fer-ne una de nova on es confirma que només Luís Pastor actuarà a Barcelona.