Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

El Camp de Tarragona, al capdavant del projecte de descarbonització del Govern

Les plantes pilot del Centre de Descarbonització començaran a materialitzar-se a partir de la segona meitat del 2023

|

- Publicitat -

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha posicionat el Camp de Tarragona al capdavant del projecte de descarbonització a Catalunya. De fet, considera que les actuacions que s’han de dur a terme al territori “estan més avançades” que el “marc general” aprovat aquest dimarts pel Govern.

Publicitat

Per a Nadal, les comarques tarragonines són un clar exemple que “sovint les coses es poden definir localment amb una projecció global”. El conseller no ha volgut donar detalls concrets del nou Centre Català per a la Descarbonització, però sí que ha anunciat que la previsió és que les noves plantes pilot comencin a materialitzar-se a partir de la segona meitat del 2023.

Nadal ha fet aquestes declaracions coincidint amb la seva visita a les instal·lacions de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ-CERCA) a Tarragona. El seu director, Emilio Palomares, ha aprofitat la troballa per constatar que el territori “treballa molt i de manera àgil” en la creació del nou Centre de Descarbonització, així com de les plantes pilot.

En aquest sentit, el conseller de Recerca i Universitats ha subratllat que és “imprescindible” potenciar la relació entre la Universitat Rovira i Virgili (URV) i els quatre centres CERCA de la demarcació, perquè puguin “retroalimentar-se mútuament”. Segons Nadal, “no hi pot haver recerca sense universitats, però tampoc universitats sense recerca”.

Et pot interessar  Acció Climàtica articula un sistema "d'emergència" de rec per "salvar" 4.000 hectàrees d'avellaners al Camp de Tarragona
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió