Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

El bomber supervivent de l’Incendi d’Horta valora la sentència que han rebut els piròmans

El supervivent de l’incendi d’Horta de Sant Joan ha condemnat que “ni els autors ni les seves defenses han demanat disculpes per les conseqüències que va tenir tot allò” i ha explicat que el canvi climàtic està causant comportaments del foc cada vegada més exagerats

Redacció 31/07/2021

Després que s’emetés la sentència condemnatòria en contra dels piròmans confessos de l‘incendi d’Horta de Sant Joan,  l’únic supervivent del grup ha explicat en unes declaracions a TV3 com ha viscut la notícia que els acusats hauran de complir la pena pels delictes d’homicidis per imprudència i incendi forestal. Aquest incendi va costar la vida a 5 bombers d’elit i va lesionar greument a un altre.

El bomber ha declarat que: “La condemna de 4 o 40 anys no ens tornarà els nostres companys, però almenys es veu que qui la fa la paga. Qui fa les imprudències ha de tenir una resposta”. El supervivent de l’incendi ha condemnat que: “Ni els autors, ni les seves defenses han demanat disculpes per les conseqüències que va tenir tot allò”.

Durant l’entrevista ha valorat que després de la tragèdia que va suposar l’incendi, el cos de Bombers va millorar els seus protocols i ha afirmat que hi ha hagut un gran aprenentatge . També ha explicat que “el canvi climàtic porta a que cada vegada ens trobem amb comportaments molt més exagerats” i que per això cal que el cos de Bombers actuïn amb protocols cada vegada “més prudents”.