Dijous, 22 d'octubre de 2020 - Edició 819
La República

El BNG condiciona el suport a Sánchez al reconeixement de les nacions dins l’Estat

El diputat Néstor Rego diu que “no li agradaria votar no” a la investidura

Avatar
Agències 18/11/2019
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu

L’únic diputat del BNG, Néstor Rego, ha condicionat el seu vot a la investidura de Pedro Sánchez a una política basada en el diàleg i el respecte a les nacions dins de l’estat espanyol, a la receptivitat en relació a l’agenda gallega, i al programa de govern. Segons ha explicat en declaracions als mitjans de comunicació després de reunir-se amb la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, el BNG manté la “posició oberta” respecte al vot però ha admès que no li agradaria votar ‘no’ en una investidura perquè “ningú entendria una nova repetició de les eleccions”. Segons ha explicat Rego, s’han emplaçat a tornar-se a reunir al llarg d’aquesta setmana.

El diputat del BNG ha definit la reunió com a “positiva” i ha explicat que s’ha tractat d’una primera presa de contacte i que no han entrat en qüestions concretes. Tot i així, ha afegit que espera que en els propers dies es pugui “verificar” un acord que afavoreixi una investidura.

Una de les condicions del BNG per donar suport a Sánchez és el respecte als drets de les nacions de l’estat espanyol. En aquest sentit, Rego ha considerat que seria un “bon punt de partida” que el govern espanyol reconegués que hi ha nacions que tenen aspiracions polítiques, la seva pròpia llengua i cultura. “És reconèixer la realitat i el contrari és tancar els ulls a una cosa evident”, ha afegit. En aquest context, ha demanat un compromís per al diàleg i ha defensat que “els conflictes polítics es resolen amb mesures polítiques”.

Relacionats