Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

El bisbe de Tenerife, investigat pels seus fastigosos comentaris homòfobs a la televisió pública

Bernardo Álvarez, protagonista d’unes polèmiques declaracions sobre la pederàstia en 2008, ara afirma que l’homosexualitat és un “pecat mortal” i l’equipara a l’alcoholisme

Redacció 08/02/2022

El bisbe canari Bernardo Álvarez haurà de declarar davant la Fiscalia de l’Audiència Provincial de Santa Cruz de Tenerife, que determinarà si les seves declaracions homòfobes a la televisió pública de les illes (RTVC) són un delicte d’odi, segons explica Religión Digital.

L’eclesiàstic va arribar a afirmar que l’homosexualitat és un “pecat mortal” i la va equiparar a l’alcoholisme. Segons detalla el mitjà, Álvarez estava citat aquest dilluns, però va manifestar que no podia acudir als tribunals perquè “aquesta setmana es troba d’exercicis espirituals”.

Eldiario.es recorda que aquest bisbe ja va protagonitzar una polèmica en 2008 quan va insinuar, parlant sobre pederàstia, que a vegades hi havia “provocacions” sexuals dels nens de 13 anys. Poc després va excusar-se dient que mesuraria molt les seves paraules “quan es tractin temes tan sensibles”, promesa que és més que evident que no ha complert i que ha reiterat per escapar d’aquest nou escàndol.