Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

El BCE incrementa el tipus d’interès un 2,5% més per continuar atacant la inflació

L’organisme monetari vol contenir l’alça de preus i evitar comprometre el creixement econòmic

Redacció 15/12/2022
La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, durant un diàleg amb els eurodiputats del Comitè Econòmic i d'Afers Monetaris a Brussel·les Data de publicació: dimarts 29 de novembre del 2022, 10:56 Localització: Brussel·les Autor: Unió Europea

La inflació no disminueix i per aquesta raó el Banc Central Europeu (BCE) ha anunciat aquest dijous una nova pujada dels tipus d’interès. D’aquesta manera, esperen atacar-la, ja que per ara es manté en màxims històrics al conjunt de l’eurozona. Tot i això, a diferència de les anteriors reunions, aquesta vegada el consell de govern de l’organisme monetari ha optat per incrementar els tipus en només 0,5 punts, una pujada notablement inferior a la de les dues últimes revisions, quan s’havia elevat 0,75 punts.

L’alentiment de la pujada té l’objectiu d’evitar comprometre el creixement econòmic, a part de contenir l’alça de preus. El BCE veu “possible” que l’eurozona experimenti una breu recessió en els dos trimestres vinents. Més enllà del canvi en el tipus bàsic, el tipus per als préstecs immediats passa al 2,75% i el tipus que s’aplica a les entitats per dipositar diners al banc central puja al 2%. Els canvis es faran efectius a partir del 21 de desembre, segons ha informat el BCE aquest dijous en un comunicat.