Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

El 3/24 emetrà en directe el discurs de Felipe VI

Les televisions generalistes d’àmbit estatal públiques i privades, i totes les autonòmiques públiques, a excepció de la televisió basca EiTB, emetran aquest any el tradicional missatge de Nadal del rei, […]

Agències 24/12/2018
El rei Felip VI presenciant la desfilada militar del 12 d'octubre de 2018 / ACN

Les televisions generalistes d’àmbit estatal públiques i privades, i totes les autonòmiques públiques, a excepció de la televisió basca EiTB, emetran aquest any el tradicional missatge de Nadal del rei, a partir de les 21.00 hores, del 24 de desembre.

D’aquesta manera, a través de La 1, La 2, TVE Internacional i el Canal 24 Horas, així com a través d’Antena 3, Telecinco, laSexta, Cuatro i Trece es podrà seguir el discurs del monarca, segons han informat a Europa Press els diferents grups de comunicació.

Les fonts de la Corporació pública han explicat que RTVE, com en d’altres anys, s’encarregarà de distribuir el senyal institucional i traduirà el missatge del monarca en llengua de signes a Rtve.es i al Canal 24 Horas.

Com en els anys anteriors, la televisió basca EiTB no oferirà el discurs del monarca en cap dels seus canals. La darrera vegada que EiTB va emetre el discurs va ser l’any 2011, amb el govern del lehendakari socialista Patxi López.

La resta de les televisions de la Federació d’organismes de ràdio i televisió autonòmics (FORTA) sí que emetran el missatge del rei en les seves cadenes autonòmiques, de manera que podrà seguir-se a la Comunitat Valenciana, Andalusia, les Balears, les Canàries, Madrid, Galícia, Aragó, Astúries, Múrcia, Castella-la Manxa i Catalunya.

A Catalunya, el missatge de Felipe VI podrà seguir-se a Televisió de Catalunya (TVC), que oferirà el discurs del rei pel seu canal de notícies 3/24 en directe, tal com ja va fer l’any passat, han informat a Europa Press les fonts de la cadena.

Encara que a Navarra i Castella i Lleó les televisions regionals són privades, Navarra Televisión i CyLTV també han informat que emetran en directe el missatge de Nadal del rei.

El missatge de la nit de Nadal del rei Felip VI de l’any passat va aconseguir el 65,6% de quota de pantalla, vuit punts més que el 2016, i va tenir una audiència mitjana de 8,1 milions d’espectadors en el conjunt de cadenes que el van emetre simultàniament.