Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

EL 2021 creix la LGTBI-fòbia, el racisme i la xenofòbia

L’augment del nombre d’agressions per raó d’orientació sexual i racisme creix enfront dels basats en posicionament polític

Redacció 16/11/2021

El 2021, a més de ser considerat com un any de recuperació d’una certa activitat social postpandèmia, també serà recordat perquè ja és l’any en el qual s’han fet més denúncies per delictes d’odi per raó d’orientació sexual, origen ètnic o nacional com informa la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Aquesta xifra ha augmentat notòriament i mostra que podrien haver-hi més agressions, però també aporta informació sobre el fet que es podrien estar denunciant més agressions que anteriorment no eren visibles. Tanmateix, s’ha observat una reducció de les agressions per motiu polític. És a dir, que la LGTBI-fòbia, xenofòbia i racisme ara és la causa principal dels delictes d’odi.

L’informe elaborat per la Generalitat de Catalunya el 2020 ja alertava un augment després del confinament. Malgrat tot, un estudi de l’Agència Europea de Drets Fonamentals ha assegurat que hi podria seguir havent ‘infradenúncies i apuntaven a la policia com a principal motiu per no denunciar.