Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Yolanda Díaz diu que l’acord per l’augment del SMI es tancarà dilluns i s’aplicarà “ràpidament”

La ministra de Treball avança que les dades d’atur d’agost són “molt positives”

Agències 01/09/2021
La ministra de Treball i Economia Social del gobierno, Yolanda Díaz

La Taula de Diàleg Social –formada pel govern espanyol i els agents socials- es reunirà el pròxim dilluns per adoptar “la decisió final” sobre l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) que s’aplicarà “ràpidament”. Així ho ha apuntat la ministra de Treball, Yolanda Díaz, en una entrevista a Onda Cero on ha destacat que l’acord és fruit de “mesos” de reunions. “La decisió està adoptada” i dilluns “discutirem les quantitats i arribarem a un acord”, ha afirmat la ministra abans de recordar a la patronal que les empreses estan pactant convenis col·lectius que augmenten els salaris entre un 1,5 i un 1,8% de mitjana, superior al percentatge d’increment del SMI.

Els sindicats han informat aquest dimecres que el govern espanyol ha proposat un augment de 15 euros al 2021 –fins als 965- i de 31 euros cada any el 2022 i 2023. En tot cas, Díaz no ha confirmat la xifra, però ha recordat que l’informe dels experts xifra l’augment entre 12 i 19 euros el 2021.

Dades d’atur “molt positives”
Díaz ha avançat que les dades d’atur i de filiació a la Seguretat Social durant el mes d’agost –que es faran públics demà dijous- seran “molt positives”. “Habitualment a l’agost les dades són dolentes, perquè l’ocupació cau i l’atur creix”, però en aquesta ocasió “l’atur no només no creix, sinó que decreix”.