Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

L’Estat espanyol rep els primers 9.000 milions d’euros dels fons europeus per finançar el pla de recuperació

La Comissió Europea preveu ingressar 10.000 milions més abans que acabi aquest any

Redacció
Redacció 17/08/2021

L’Estat espanyol ha rebut els primers 9.000 milions d’euros dels fons europeus per finançar el pla de recuperació. Aquest primer pagament equival al 13% dels 70.000 MEUR que rebrà Espanya a través d’aquest mecanisme. El calendari de pagaments de la Comissió Europea preveu un segon ingrés de 10.000 MEUR abans que acabi aquest any. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat aquest dimarts a Twitter el primer ingrés i ha destacat que “l’ambiciós” pla de recuperació serà una “empenta crucial” per fer que l’economia espanyola sigui “més resilient que mai”.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha fet ressò de l’entrega també a la mateixa xarxa social i ha afirmat que l’Estat espanyol “segueix avançant cap a un país més verd, digital, feminista i cohesionat, posant en marxa les grans transformacions que l’economia necessita”.

En una atenció als mitjans aquest dimarts, la vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha afirmat que l’arribada dels 9.000 MEUR és “molt important” i ha destacat que el govern espanyol “no ha estat aturat” en cap moment. Calviño ha dit que el pla de recuperació “ja està en marxa” i les inversions “s’acceleraran” a partir de la segona part de l’any. La vicepresidenta ha recordat que entre 2021 i 2023 Espanya rebrà més del 80% de les transferències previstes. Calviño ha subratllat que es tracta d’un suport europeu “sense precedents”.