Divendres, 16 d'abril de 2021 - Edició 995
La República

L’empresariat unionista es posa nerviós pel cercador de companyies compromeses amb Catalunya impulsat per l’ANC

Empresaris de Catalunya, entitat que presidia Josep Bou abans de ser líder del PP a Barcelona, amenaça amb accions judicials si no es retira en 24h

Avatar
Agències 21/06/2019
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzzie

Empresaris de Catalunya ha avisat a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que iniciarà accions judicials si no retira en un termini de 24 hores la web de Consum Estratègic, que conté el cercador de les empreses “compromeses” i “deslligades de les pressions de l’Estat”. L’organització, que agrupa més de 500 empresaris i directius d’empreses catalanes que es defineixen com a “favorables al respecte a les lleis i al manteniment de Catalunya dins d’Espanya”, ho ha comunicat en una carta a la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

En un comunicat, el president de l’entitat, Carlos Rivadulla, ha dit que la campanya és “perversa” perquè “llista de manera passiva a les empreses que no són favorables a la independència”. A més, “suposa un acte de sectarisme ideològic que té efectes negatius per al mercat i l’economia, i distorsiona greument la competència”, segons Rivadulla, que va assumir la presidència de l’entitat després que Josep Bou deixés el càrrec per a presentar-se com a cap de llista del PP a Barcelona en les anteriors eleccions municipals. Des d’Empresaris de Catalunya apunten que s’iniciaran accions judicials si no hi ha canvis per a “garantir el bon funcionament del mercat i de l’economia catalana”.