Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

L’AVE Madrid-Barcelona necessita 10 anys per assolir 414.000 viatgers en un mes

El tren aconsegueix la seva segona millor quota de mercat per davant de l'avió, amb un 66,1%

|

- Publicitat -

El passat mes de juny l’AVE Barcelona-Madrid va aconseguir el còmput de viatgers mensuals més alt en tota la seva història, amb un total de 414.236 en la relació punt a punt entre ambdues ciutats, va informar la companyia.

Publicitat

Aquest nombre de viatgers de l’AVE ha aconseguit durant el juny suposa un increment del 2,7% respecte al mateix mes del 2017.

Com a conseqüència d’aquesta xifra rècord, Renfe obté la segona millor quota de mercat davant de l’avió des que existeix l’AVE, el 66,1%, en un moment en què la mobilitat entre ambdues ciutats en tots dos mitjans de transport es troba en màxims històrics. El rècord se situa al 66,5% de quota d’agost del 2017 amb xifres de clients inferiors.

Renfe ha fet feina durant els últims mesos per incrementar la demanda del seu servei AVE amb més viatgers, el que uneix Barcelona i Madrid. A la intensa activitat comercial li ha sumat l’increment de l’oferta de places a la disposició dels viatgers, segons detalla la companyia.

Com a resposta, en els últims tres mesos Renfe ha recuperat la tendència positiva respecte a l’avió en el que és el principal corredor de mobilitat d’Espanya.

La mobilitat entre les dues ciutats es troba entre els seus màxims

Així, des del març el percentatge de viatgers d’aquest corredor que prefereix el tren va en augment. La quota de Renfe durant el juny va aconseguir el 66,1%, la segona més elevada de la seva història.

Per Renfe, es tracta d’una xifra d’especial rellevància, atès que es registra al moment en què la mobilitat general entre ambdues ciutats es troba en màxims. Dels 6,5 milions de viatgers anuals d’aquest corredor (tren més avió), cada vegada més clients opten per l’AVE pels seus desplaçaments.

Et pot interessar  Colau confia que l'Ajuntament guanyarà el recurs a la sentència de l'eix verd: "És una guerra judicial sense precedents"

Cada dia Renfe ofereix 29 freqüències per sentit d’AVE entre Barcelona i Madrid que comuniquen el centre d’ambdues ciutats en dues hores i mitja, com a millor temps de viatge. A més d’abonaments per a viatgers freqüents, l’empresa ofereix milers d’ofertes amb descomptes de fins el 70%.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió