Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

La Diputació de Barcelona injecta 350.000€ per dinamitzar la Xarxa de Parcs Naturals

Redacció @elmonrural .- La Diputació de Barcelona impulsa la iniciativa empresarial a les zones rurals. L’ens acaba d’obrir la convocatòria de subvencions per al foment de les activitats en l’explotació […]

Redacció 25/03/2019

Redacció @elmonrural .- La Diputació de Barcelona impulsa la iniciativa empresarial a les zones rurals. L’ens acaba d’obrir la convocatòria de subvencions per al foment de les activitats en l’explotació forestal i les empreses agrícoles i ramaderes en el conjunt d’espais de la Xarxa de Parcs Naturals, que aquest any està dotada d’un pressupost de 356.360 euros. A banda, l’organisme també concedirà ajudes a iniciatives per a la recuperació del patrimoni; la millora d’habitatges de primera residència; la realització d’obres per a la transició energètica i millora de l’eficiència de les instal·lacions existents; així com a empreses de serveis i entitats culturals en l’àmbit territorial dels espais naturals de la demarcació.

Les subvencions hauran de finançar actuacions o activitats en alguna d’aquestes línies que estiguin relacionades amb els objectius de la normativa específica de cada espai i que es desenvolupin dins de l’àmbit corresponent. En aquest sentit, en les ajudes per a explotacions forestals i agrícoles-ramaderes, es consideren incloses aquelles intervencions que es realitzin dins l’espai protegit o en finques registrals que tinguin més del 50% de la seva superfície dins dels límits dels plans especials de protecció. Pel que fa a les explotacions forestals, les ajudes estaran destinada a la realització de treballs silvícoles no rendibles econòmicament encaminats a la posada en valor del bosc.

L’àmbit de la convocatòria es correspon amb els municipis inclosos en el Parc Natural del Montseny, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Garraf, Parc de la Serralada Litoral, Parc de la Serralada de Marina, Parc del Garraf, Parc d’Olèrdola, Parc del Foix, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc del Castell de Montesquiu i Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Les organitzacions i particulars que vulguin beneficiar-se de la mesura tenen fins al 25 d’abril per presentar la seva sol·licitud.