Dissabte, 10 d'abril de 2021 - Edició 989
La República

La Cambra de Comerç de Barcelona revisa a l’alça la previsió de creixement del PIB català

L’entitat publica l’Informe trimestral de conjuntura catalana

Gerard Sesé
Gerard Sesé 29/07/2019
Joan Canadell, a la redacció de 'La República'

La Cambra de Comerç de Barcelona, ara en mans dels independentistes, ha revisat a l’alça la previsió de creixement fins al 2,3% el 2019 i al 2,1% el 2020 el PIB català. Ho explica en el seu Informe trimestral de conjuntura catalana.

La Cambra descriu que el creixement trimestral del PIB català s’estabilitza entorn del 0,7% el segon trimestre, i podria créixer a taxes similars en el tercer. Així doncs, consideren que el comportament econòmic català “ha entrat en una nova fase d’estabilització, que probablement continuarà durant el 2020”.

Pel que fa a les exportacions, s’hi explica que creixen un 2,6% acumulat al maig. Si s’extreu l’automòbil, que és l’únic que cau, l’increment de les exportacions pujaria fins al 6,8%, el que veuen com un “senyal de la forta resistència de les exportacions catalanes a l’alentiment del comerç mundial”.

Expliquen que la confiança empresarial repunta el 3r trimestre després de 3 trimestres consecutius en descens i, això, per la Cambra “confirma la millora de les expectatives econòmiques per al 2019. També desgranen que es preveu una bona temporada turística, atès que el sector de l’hostaleria i transport és on més augmenta aquesta confiança.

Finalment, hi ha un apunt més: la baixa inflació dóna marge als salaris perquè continuïn creixent,” fet que permetrà donar un major impuls al consum” explica la Cambra.