Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Els ERTO faran pagar Renda a molts contribuents que sense l’ajut no tributarien

|

- Publicitat -

Amb el joc de mans que significa que els ajuts es considerin un ingrés, un augment del patrimoni i, per tant, subjectes a tributació, de fet els ajuts no són ajuts o no ho són en el seu total, o si més no, són menys del que aparenten. Així, tots els treballadors que han percebut ajuts es troben ara que entren en els càlculs per a la Renda 2020, que comença aquest dimecres dia 7.

Publicitat

La paradoxa s’evidencia quan molts contribuents es trobaran, a la vegada, percebent un ajut per no poder treballar o per aguantar la seva activitat econòmica i, a la vegada, havent de pagar a la declaració de la Renda per “retornar” uns diners allà d’on provenen. Si és així, la magnànima i comprensiva Hisenda els donarà una mica de peixet en forma de fraccionament del pagament, passant dels dos pagaments habituals fins a sis, fins a final d’any i, moltes gràcies!, sense cobrar interessos.

DOS PAGADORS
Una altra martingala a conseqüència dels ERTOS és que molts treballadors passaran a tributar com a receptors d’ingressos provenint de dos pagadors, un dels quals és justament l’Estat, a través del SEPE, amb el canvi que això suposa, especialment en el llindar inferior per a fer la declaració. Així, molts contribuents que en quedaven exempts, si els seus ingressos provenien d’un sol pagador, ara hauran de fer-la. Amb un sol pagador el límit d’exempció és de 22.000 €, però baixa a 14.000 si hi ha hagut dos pagadors o més, sempre que almenys hi hagi 1.500 euros del pagador de menys quantia.

A més, tot això els arribarà a un bon nombre de contribuents que han patit errors i retards per part d’aquest “segon pagador”, el SEPE, però a l’hora de passar ratlla i presentar la factura, a Hisenda això tant se li’n donarà, com també es preveuen incidències en allargar-se les prestacions més enllà d’un any fiscal. Així, moviments corresponents al 2020, però realment percebuts el 2021, possiblement comptin com rebuts el 2020 i, per tant, subjectes a tributació en aquesta campanya de renda.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió